Cursus Duurzaam Beleggen

  Duurzaamheid heeft de afgelopen jaren aanzienlijk aan aandacht gewonnen. Het onderwerp is terecht steeds belangrijker op diverse agenda's. Of het nu in zakenleven of in de privé-omgeving is, we worden dagelijks geconfronteerd met lastige uitdagingen op het gebied van klimaat en energie. Bovendien zijn er ook sociale aspecten die verbetering behoeven. In toenemende mate willen steeds meer beleggers een duurzame benadering. Bij deze cursus krijg je praktische handvatten om duurzame beleggingsvraagstukken te beantwoorden. Hoe wordt nu precies de duurzaamheid van een beleggingsproduct beoordeeld en hoe kun je dit integreren in je financieel plan?

PE CFP-programma in Duurzaam Beleggen

In één dag leer je alles dat jij als financiële planner moet weten over dit onderwerp.

Opleiding Duurzaam Beleggen

DBAC heeft samen met Impact Opleiding & Training een PE CFP-programma ontwikkeld waarin de theorie en praktijk samenkomen. Hierin wordt de basis van het duurzaam beleggen, de mogelijkheden voor de klant en de integratie in het financiële plan behandeld. Daarnaast oefenen we de toepassing in het klantgesprek. In één dag wordt duidelijk wat jij als financieel planner moet weten over dit onderwerp. 
Meld je aan voor de datum die voor jou het beste uitkomt. Als student krijg je persoonlijke aandacht doordat het klassikaal wordt gepresenteerd. De aanmelding loopt via Impact Opleiding & Training en je kan je aanmelden via deze link. Bij het behalen van de opleiding kunnen er SEH 6 B-punten behaald worden en CFP 6 K&A-punten.
kalender

Diverse cursusdata

 • 10 November (09:30 - 16:45) in Bureau DFO, Hoevelaken
 • 24 November (09:30 - 16:45) in het Trainingscentrum Impact, Nijmegen
prijs

Kosten

 • 230,- incl. BTW (klassikaal, 6 studie uren)

Onderdelen

 • Duurzaam beleggen in de praktijk
 • Het belang van duurzaam beleggen
 • Actualiteiten en toekomstige ontwikkelingen

Klassikaal

 • 6 studie uren
 • SEH (6 B-punten)
 • CFP (6 K&A-punten)

Waarom beleggers kiezen voor DBAC:

 • Persoonlijke begeleiding:
  Tijdens de cursus heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt voor  je vragen over de training. Onze experts met meer dan 25 jaar ervaring staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je het meeste uit de cursus haalt. 
 • Ervaren specialisten:
  Onze specialisten hebben niet alleen jarenlange ervaring, maar ook uitgebreide kennis en training in duurzaam beleggen. Zo ben je verzekerd van de beste expertise.
 • Financieel & duurzaam rendement:
  Duurzaam beleggen levert niet alleen duurzaam, maar ook financieel rendement op. Bij DBAC geloven we dat deze twee factoren hand in hand gaan.


Kies voor DBAC en leer hoe je met vertrouwen 

investeert in een duurzame toekomst. Maak hier vrijblijvend een afspraak.
null
Loege Schilder
Drs. L. Schilder RBA

Over de trainer

Maak kennis met Loege Schilder, de expert die je zal begeleiden tijdens de cursus Duurzaam Beleggen. Loege heeft meer dan 20 jaar ervaring als vermogensbeheerder, handelaar en adviseur voor verschillende financiële instellingen, waaronder pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Hij is ook een gecertificeerde beleggingscoach met een passie voor duurzaam beleggen.

Loege schrijft al ruim 10 jaar periodieke columns voor Fiscalert en IEX.nl. Daarnaast zat hij in 2023 in de jury van Gouden Stier verkiezing als duurzaamheidsexpert.

Het team van DBAC heeft inmiddels al meer dan 500 mensen geholpen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van duurzaam beleggen te verbeteren. Bovendien is de opleiding Duurzaam Beleggen geaccrediteerd voor P&E punten.

Wil je zelf beleggen, in duurzame aandelen met grip op de risico's?

 • Maak jij je zorgen over je financiële toekomst? 
 • Krimpt je vermogen op de spaarrekening?
 • Vind je beleggen interessant, maar ben je bang voor de risico's?


De (beleggings)wereld is volop in beweging. Verandering geeft onzekerheid, maar biedt ook kansen en daar kun jij van profiteren. 

Met de juiste aanpak en kennis stel je een goed gespreide portefeuille samen van kansrijke duurzame aandelen. Met balans tussen financieel rendement voor vermogensgroei en een duurzame bijdrage aan een betere wereld.

“If you are investing in your education and you are learning, you should do that as early as you possibly can, because then it will have time to compound over the longest period."

Warren Buffett