Lancering Duurzaam Beleggen Flagship Fund
was een groot succes!

Op donderdag 20 april hebben wij in het stadion van FC Volendam het Duurzaam Beleggen Flagship Fund gelanceerd. Door het succes van de DBAandelenClub waarbij leden zelf transacties uitvoeren, was de oprichting van een beleggingsfonds in duurzame kwaliteitsbedrijven een logische volgende stap. Bij leden van DBAC bestond de behoefte aan een dergelijk beleggingsfonds, omdat zij het beleggen van hun vermogen volledig wilden uitbesteden. 

Fonds gestart door het luiden van de gong

De Duurzaam Beleggen Academie heeft een Volendamse achtergrond en daardoor vond de lancering plaats met twee voetballers van FC Volendam: Henk Veerman en Brian Plat. Zij luidden de gong door er een bal tegenaan te schieten. Het nieuwe beleggingsfonds werd geopend met de gong, aangezien de gong ook dagelijks wordt gebruikt om de aandelenhandel te openen en te sluiten. De Daiwa House Lounge was voor ons een goed locatie voor de lancering, aangezien de ruimte is aangekleed met circulaire materialen en FC Volendam de duurzaamste club van Nederland wil zijn. 

Duurzaam Beleggen Flagship Fund compenseert alle CO2

Het Duurzaam Beleggen Flagship Fund biedt beleggers de mogelijkheid te investeren in de DBAC-topselectie van 40 duurzame kwaliteitsbedrijven. “In het fonds beleggen we in aandelen die ruim 70 procent minder CO2 uitstoten dan een gemiddeld wereldwijd aandelenmandje. De resterende CO2-uitstoot van de aandelenbeleggingen in het fonds wordt gecompenseerd door het planten van bomen”, zegt Schilder. Bij de start wordt via Post Vermogensbeheer en Findex ruim 11 miljoen euro in het fonds gestort, waardoor we gelijk aan de slag kunnen met het planten van 25.000 bomen. Tijdens de lancering werd een cheque voor het planten van 25.000 bomen overhandigd. 

Waarom Flagship Fund?

De naam Flagship verwijst naar onze Volendamse roots en naar de strategie. Het Flagship Fund is een combinatie van de topselectie, aangevuld met risicobeheer door opties. Daarnaast is het een link naar de zogenaamde Flagship stores, waar luxemerken hun producten verkopen. Het Flagship Fund is voor ons dé plek waar we al onze kennis en ervaring inbrengen.

Wil jij meer weten over het fonds? Klik hier om snel een afspraak te maken.

Bekijk de beelden van de lancering.