null

null

Onze filosofie

Bij Duurzaam Beleggen Fondsbeheer zijn we gericht op het creëren van een duurzame financiële toekomst voor iedereen. Zo streven we naar balans tussen financiële prestaties en impact op milieu, sociale rechtvaardigheid en goed bestuur. Door middel van gedegen kwantitatieve en kwalitatieve analyses worden investeringen gedaan die in lijn zijn met deze doelstellingen.Met Duurzaam Beleggen Fondsbeheer kun je je financiële doelstellingen bereiken en tegelijkertijd positief bijdragen aan een betere wereld. 

Onze fondsen

Flagship Fund

 • Beleggen in duurzame kwaliteitsbedrijven
 • Aandelen worden cijfermatig geanalyseerd in combinatie met een kwalitatief oordeel
 • Duurzaam én financieel rendement combineren
 • Aantrekkelijk rendement, minder vervuiling
 • Minimale instap € 100.000
 • Mogelijk met privé vermogen en zakelijk in de BV
 • Maandelijks in- en uitstappen

Low Vol Fund

 • Laag risicoprofiel
 • Kortlopende AAA-staatsobligaties
 • Low vol aandelen
 • Koersrisico aandelen afgedekt door opties
 • Focus op bescherming kapitaal
 • Minimale instap € 100.000
 • Mogelijk met privé vermogen en zakelijk in de BV
 • Maandelijks in- en uitstappen

Heb je interesse in onze fondsen? Maak dan een afspraak en we vertellen je graag meer!

Beleggen in duurzame kwaliteitsbedrijven

Onze beleggingsstrategie is gebaseerd op een aantal pijlers: duurzaamheid, kwaliteitsbedrijven voor een redelijke prijs en transparantie. Voor de beoordeling van de kwaliteit kijken we naar de winstgevendheid en de groei van een bedrijf. Daarnaast zijn de waardering en het risico van belang. Vaak komen we dan bij bedrijven uit die zich onderscheiden in hun markt door een unieke, sterke concurrentiepositie. Die kan gebaseerd zijn op unieke technologie, patenten en octrooien, sterke klantenbinding of schaalvoordelen. Onze definitie van het ideale aandeel: langjarige stabiele groei, met een hoge winstmarge, met aandacht voor de omgeving dat we kunnen kopen tegen een redelijke prijs. De derde pijler 'Transparantie' geven we lading door zeer uitgebreid te communiceren over de beleggingen. We zijn transparant over de overwegingen die leiden tot de transactie en natuurlijk ook over de resultaten. 


Het Duurzaam Beleggen Flagship fund is geïntroduceerd in maart 2023, maar vanaf maart 2021 hebben we de strategie uitgevoerd op een privé-rekening. Daardoor hebben we al een trackrecord kunnen opbouwen. Onze Flagship strategie presteerde zowel in het positieve beursjaar 2021, als in het negatieve beleggingsjaar 2022 uitstekend in vergelijking met de markt. Per 28/2/2023, bijna 2 jaar sinds we de Flagship strategie bijhouden, is het behaalde rendement meer dan 30%. Dat is ruim 12% beter dan de markt in dezelfde periode presteerde.


Het Duurzaam Beleggen Low Vol fund is live vanaf 1/9/2021. Dit was een zeer uitdagende periode voor beleggingen met laag risico, zoals staatsobligaties. Op dat moment moest bij de meeste banken rente betaald worden over een hoger saldo. De startportefeuille van duurzame 'low vol'-aandelen met optiestrategie staat over de eerste 18 maanden op een plusje van 0,7%. De neerwaartse uitslagen hebben we goed kunnen beheersen. 


Wil je meer weten over onze beleggingsfondsen? Plan hier een afspraak!


Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen gaat gepaard met risico, u kunt uw inleg geheel of deels kwijt raken.

Duurzaamheid

Door grondige selectie en analyse van de bedrijven in onze fondsen bereiken we niet alleen financieel resultaat, maar scoren we ook beter op het gebied van milieu, mens en maatschappij. We maken gebruik van de ESG-score en sturen actief op een minimale milieu footprint, positieve impact en het verbeteren van de duurzaamheid.

Zo verbruiken de bedrijven in het Flagship fund ruim 2/3e minder energie en een fractie aan water ten opzichte van de bedrijven in een traditionele beleggingsportefeuille. Daarnaast produceren ze veel minder CO2-uitstoot en restafval.

Klik hier voor de duurzaamheidsdisclosures in het kader van SFDR.

Heb je interesse in onze fondsen? Maak dan een afspraak!

null